SON EKLENENLER

ATALAY '' BANA SALDIRANLAR TERÖRÜ DESTEKLİYOR''

200 bin işçinin zam pazarlığı görüşmelerinde mikrofon açık kalınca Çalışma Bakanı'na dönerek "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" diyerek büyük tepki çeken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kendisini eleştirenlerin 'terörü destekleyen çevreler' olduğunu söyledi.
18 Ağustos 2019 17:09

Aydınlık’ta yer alan habere göre Atalay zam görüşmelerinde açık mikrofona yansıyan sözlerinden dolayı kendisini eleştirenlerin işçi olmadığını savundu.

Atalay, “Mehmetçiğin arkasında durduğum için beni hedef aldılar. Terörü destekleyen gruplar. Bunların saldırısı beni etkilemez” derken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ciddi bir ekonomik kriz içinde. Sözleşme böyle bir krizin içinde imzalanmış bir sözleşmedir. Bütün sektörlerde işçi çıkarmaların yaşandığı bir ortamda imzalanmıştır. İşçinin ekmek teknesini korumayı da düşündüğü koşullar söz konusudur.

İşçiler bir yandan maaşlarına zam isterken diğer yandan ekmek teknelerini de korumayı esas almışlardır.

Toplusözleşme görüşmeleri en az hasarla atlatılmıştır. İşçinin isteği doğrultusunda hareket edilmiştir. Sözleşme sonrasında beni hedef alanlar oldu. Hemen şunu belirteyim. Bana saldıranların yüzde 90'ı işçi değil. Onların asıl amaçları başka. Ben başından beri Türkiye'yi savunduğum için, Mehmetçiğin arkasında durduğum için beni hedef aldılar. Terörü destekleyen gruplar. Bunların saldırısı beni etkilemez.”

AYDINLIK

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Salim
Bizler işçiyiz tepki gösterdigimiz icin terörü desteklemiş olmuyoruz madem kırizdeyiz bukadar yüksek rakam talep edip gırev kararı alıp kararınızdan dönmeyecektiniz nerde kaldı taşörönden kadroya gecenler icinde ufakta olsa bir iyileştirme yaptırsaydınız bu insanları askeri ücrete sürünmeye terk ettiniz ve bu insanlar aldıkları ücret az buna ramen sabrediyorlar ama sabırlarını kırmak icin istifa etsinler fiye calıştıkları kurumlarda idareciler insanlara mobink uyguluyorlar ve fazla iş yüküne maruz kalıyorlar ve siz sendikalar bu insanları duymuyor mu desem duymazdan geliyormusunuz mu desem sizler benim demek istedigimi biliyorsunuz
SON EKLENEN HABERLER