SON EKLENENLER

BİNGÖL'DE İKİ AİLE ARASINDAKİ HUSUMET SONA ERDİ

Bingöl'ün tanınan ailelerinden Sarıdağ ve Alakuştekin aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için ‘Barış ve Kardeşlik’ programı düzenlendi.
24 Şubat 2020 16:22

Düzenlenen 'Barış ve Kardeşlik' programına Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, 23. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Belediye eski başkanlarından Hacı Ketenalp, AK Parti Bingöl İl Başkanı M.Hanefi Güler, Genç Belediye Başkanı M.Zeki Dirik, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, kurum amirleri, BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas ile Sarıdağ ve Alakuştekin ailelerinin fertleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in selamlama konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan İl Valisi Kadir Ekinci, "Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek’in, Belediye eski başkanlarımızdan Sayın Hacı Ketenalp’in, Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan’ın ve ilimizin değerli kanaat önderlerinin bir yılı aşkın çaba ve gayretleri neticesinde gerçekleşen son derece insani ve ahlaki bir program için birlikteyiz. Sözlerime, barış ve kardeşlik, sulh ve sükûnet, yakınlaşma ve kaynaşma için bir araya gelmeyi nasip eden rabbimize hamd ederek başlamak istiyorum. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de, ‘Mü’minler ancak kardeştir. Kardeşlerinizin arasını düzeltin’ der. Bizler de bugün, bu inanç ve hassasiyetle kardeşlerimiz arasında barışı tesis için bir aradayız. Bu vesileyle, kavga, husumet ve dargınlık yerine birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı tesis eden her kardeşimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Barışa katkı sunan herkesten Allah razı olsun. İlimizin bilinen ve tanınan saygın ailelerinden Sarıdağ ve Alakuştekin ailelerinin her bir ferdine de barışa uzattıkları elleri için teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan kardeşlerimize de bu vesileyle yüce Allah’tan af ve mağfiret diliyorum, mekanları cennet olsun. İnşallah bugün bu husumet bizlerin de şahitliğinde sona eriyor. Yüce Allah tesis edeceğimiz barışı daim etsin. Bir daha hiçbir kardeşimize, hiçbir ailemize böyle acılar yaşatmasın. Değerli hemşehrilerim, Bizim dilimiz barışın dilidir. Selamın, güvenliğin ve esenliğin dilidir. Bizim dünyamızda insanlar birbirinin elinden ve dilinden emindirler. Bizim dinimizde rahmet gazabı, iyilik kötülüğü, adalet fitneyi geçmiştir. Bizim inancımızda fesat şeytanları bağlanmış, üzerimize dostluk ve kardeşlik bereketi yağmaktadır. Bizim kardeşlerimiz birbirlerine selam ve esenlik dilerler; birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye ederler. Bizim insanımız hayır ve hasenatta yarışır. Dünyada da ahirette de sadece iyiliğe talip olur. Bizim terbiyemiz, dirlik ve düzen olsun için önce komşusuna sonra kendisine istemeyi öğretir. Bu ahlak ve hassasiyet ile düzenlenen barış programının, arasında husumet bulunan diğer kardeşlerimize de örnek olmasını diliyorum. Barışın ruhu dalga dalga ilimize, ülkemize ve bütün insanlığa yayılır inşallah.

Kıymetli misafirler

Ülkemiz ve milletimiz sıkıntılı süreçlerden geçiyor. İçeriden ve dışarıdan bizleri bölmeye, parçalamaya, zayıf düşürüp yok etmeye çalışanlar var. Darbe söylentileri ile bir huzursuzluk, bir belirsizlik süreci yaşatmak isteyenler; kaos ve kargaşa olsun diye Mehmetçiğimizin mübarek kanını dökenler var. Ezanımızla, bayrağımızla, istiklal ve istikbalimizle düşmanlığı olanlar var. Böylesine ciddi süreçlerden geçerken bizlere düşen milletimizin ve memleketimizin yüce menfaatleri için kenetlenmek, cahiliyenin hiçbir rengine geçit vermemektir. Bingöl’ümüzün cesur ve mütedeyyin insanlarına yakışan, birliktir, beraberliktir, dostluktur, kardeşliktir. Değerli kardeşlerim; Şunu çok iyi bilelim ki, ‘Kan davalarının kazananı yoktur.’ Her iki taraf da kaybedendir. Bunu yanında sadece taraflar değil, tüm toplum kaybedendir. Zamanımızı, emeğimizi, huzurumuzu, sıcak yuvalarımızı, çocuklarımızın geleceğini kaybediyoruz. Yüce rabbimizin şiddetle yasakladığı ve peygamber efendimizin de Veda Hutbesinde ‘ayaklarımın altına alıyorum’ dediği bu türden hadiselerin bir daha tekrarlanmamasını, hiçbir kardeşimizin ve ailemizin bu acıya maruz kalmamasını temenni ediyorum. Şerden uzaklaşmayı ve hayırlarda buluşmayı nasip eden rabbimize hamdolsun. Fitneden ve zulümden uzaklaşıp ihsanda, ikramda ve af yolunda buluşmayı nasip eden rabbimize hamdolsun. Barışımız ve kardeşliğimiz, dirliğimiz ve düzenimiz daim olsun diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun.’" dedi.

 Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi.

‘Çok kıymetli Sarıdağ ve Alakuştekin aileleri. Çok değerli kanaat önderleri. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugün gerçekten çok hayırlı bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Bende öncelikle bizim bir araya gelmemizi sağlayan, bu güzel hayırlı işe vesile olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Tabi en büyük teşekkürü ailelere yapmak istiyorum. Alakuştekin ve Sarıdağ ailelerine. Özelliklede Alakuştekin ailesine. Çünkü affetmek büyüklüktür. Hepimiz insanız. Etten, tırnaktan varlıklarız. Cenabı Allah insanları yaratmış, başından beri birtakım hatalar yapmış insanlar. Hepimizin atası olan Hz. Adem’den başlayarak bugüne kadar hata yapmayan bir kul yok. Ama önemli olan hatadan dönebilmek, tövbe edebilmek ve bir sorun varsa onu geleceğe taşımamak. Bir yerde noktalayıp geleceğe farklı bir şekilde bakabilmektir. Çok şükür bugün bunu görüyoruz.

Yine Cenabı Allah bize kardeşlerinizin arasını düzeltin, ıslah edin, barıştırın diyor. İnsanoğlunun olduğu yerde ihtilaf bitmez. Her zaman kavga olabilir, ihtilaf olabilir. Önemli olan bunları sürdürmemek, bir yerde bunlara bir son verip geleceğe yine birlik ve beraberlik içerisinde yürüyebilmek kardeşlerimizin arasını düzeltmek bizim için bir emirdir. Cenabı Allah’ın bir emridir. Bu emri bugün yerine getiriyoruz hep birlikte. Barış gerçekten her şeyden daha güzeldir. Barışı yapanlar da büyük insanlardır. Barışmak, affetmek insanı zayıf düşürmez, küçültmez aksine daha kuvvetli yapar, daha büyük yapar. Bu çerçevede özellikle affetme yeteneğini, başarısını gösteren kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun’ dedi.

 İki aile arsında yıllardır süren husumeti sona erdiren ‘Barış ve Kardeşlik’ programı, İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından yapılan dua sonrasında Sarıdağ ile Alakuştekin ailelerinin tokalaşıp, sarılmaları ile sona erdi.

BİNGÖL GÜNDEM

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER