SON EKLENENLER

EMEKLİLİK SİSTEMİNDE REFORMA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’de emeklilik sisteminin bütüncül bir şekilde değerlendirilerek reforme edilmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aktüeryal dengeyi de gözeterek bu konuda adımlar atılmalı. ‘Hem çalışırken daha az tasarruf yapayım, hem de emekli olduğumda yüksek standartlarda yaşayalım’ gibi bir yaklaşım var. Tasarruflarımızı arttırmalıyız” diye konuştu.
10 Ocak 2020 10:08

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, merak edilen soruların yanıtlarını Hürriyet’e anlattı. Hürriyet’in kahvaltı konuğu olan Selçuk, devletin asgari ücret desteğinden emeklilik sistemine, emeklilikte yaşa takılanlardan nafaka problemine kadar gündemdeki konuları değerlendirdi. Kıdem tazminatında değişiklik için sosyal mutabakata işaret eden Selçuk, memur ebeveynler için yarı zamanlı çalışmada gelinen durumu da anlattı. 

Emeklilik reformuyla ilgili olarak, “Emeklilik sistemimizin de bütüncül bir şekilde değerlendirilerek reforme edilmesine ihtiyaç var” diyen Bakan Selçuk, “Aktüeryal dengeyi de gözeterek bu konuda adımlar atılmalı. Demografik fırsat penceresini de göz ardı etmemek gerek. Nüfusumuz yaşlanıyor. Cumhurbaşkanımızın 3 çocuk ısrarı bu yüzden. Mevcut eğilim çerçevesinde, 2045’te şu anda Avrupa ülkelerindekine benzer bir yaşlı bağımlılık oranına ulaşacağız. Dünyadaki örnekleri de inceleyerek çalışılması gerekiyor. Esasen ‘hem çalışırken daha az tasarruf yapayım, hem de emekli olduğumda yüksek standartlarda yaşayalım’ gibi bir yaklaşım var. Tasarruflarımızı artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Hacer Boyacıoğlu

HÜRRİYET

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
işçi emeklisi
yapılanların zararımıza olacağını şimdiden söyleyebilirim .
İntibak. Neoldu
İntibak. Ne.oldu
SON EKLENEN HABERLER