SON EKLENENLER

HAK-İŞ: KAPSAMA ALINMAYAN TAŞERONLARIN KADROYA ALINMASI VE ENFLASYON FARKI İÇİN MÜCADELE SÜRECEK

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından 14. Olağan Genel Kurulda kapsam dışı taşeron işçilerin sorunları ve maaş zamlarında enflasyon farkı alamayan işçiler için mücadelenin süreceği açıklandı. İşte detaylar.
11 Temmuz 2019 21:49

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulunda yapılan açıklamalarda kapsam dışı taşeron işçilerin sorunları ve kadro alan taşeron işçilerin enflasyon farkı alması için mücadelenin devam edeceği belirtildi. HAK-İŞ tarafından yapılan açıklama ve taşeron işçiler için yapılan ve yapılacaklar şu şekildedir.

1 milyona yakın taşeron işçisinin kadroya alınarak, çalışma hayatımızın en büyük reformunun gerçekleştirildiğini vurgulayan Genel Başkan Mahmut Arslan, bu tarihi reformun en önemli aktörü HAK-İŞ’tir açıklamasında bulundu. Ayrıca bu reformun mimarı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, dönemin Başbakanına, Bakanlarına, bürokratlarına ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti.

KADRO KAPSAMI DIŞINDA KALAN TAŞERON EMEKÇİLERİ İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR

KİT’lerde çalışan taşeron işçileri başta olmak üzere, kadro kapsamı dışında kalan bütün taşeron emekçilerin kadroya geçebilmeleri için de mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Arslan, şöyle devam etti: HAK-İŞ olarak 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarının çözümü için mücadeleye devam ediyoruz.  Kadroya yeni geçen ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan işçilerin ücret artışları yüzde 4 artı 4’te kaldı.

TAŞERON KADROSU ALAN İŞÇİLERİN ZAMLARI ENFLASYON ALTINDA KALDI

Bu arkadaşlarımızın ücretleri enflasyon karşısında eridi.  Bu arkadaşlarımız için enflasyon zammı talebimizi her platformda dile getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz açıklamasında bulundu Uluslararası kuruluşların, emperyalizmin kullandığı küresel sermayenin, Dünya Bankası, IMF gibi benzeri kuruluşların ülkemize dayattıkları devleti küçültün, kamuyu küçültün anlayışına karşı 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya alınması bu küresel güçlere meydan okumadır açıklamasında bulundu.

ENFLASYON FARKININ ÖDENMESİ İÇİN 400 BİNE YAKIN İMZA TOPLANDI

Taşerondan kadroya geçen emekçiler için HAK-İŞ’in enflasyon farkı talebinde bulunduğunu hatırlatan Arslan, bu talebe ilişkin 400 bine yakın imza toplandığını ve bunun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına teslim edileceğini söyledi.

Arslan, “Kadroya yeni geçen ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan işçilerin ücret artışları yüzde 4 artı 4’te kaldı. Bu bizim kabul etmediğimiz bir durumdur. Emekliler, işçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri, bütün emeklilere ve tüm kamu çalışanlarına uyguladığı sistemle enflasyon + ücret zamları devam etmiştir. Sayın Bakanımıza da arz ettik. Bu farkı istiyoruz” açıklamasında bulundu.

2019 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi teklifini de Bakanlığa sunulduğunu belirten Arslan bu bağlamda, kadroya geçen işçiler ile kapsam dışında bırakılan taşeron işçilerin de çerçeve protokole dahil edilmesini ve artışlardan yararlanmasını istiyoruz açıklamasında bulundu.

 

MYMEMUR

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
İsmet
Eeeee neolacak şimdi sayın cumhurbaşkanım da katılmış toplantıya varmı bi gelişme biz kiralık araçlarda çalışan taşeron şöförleri içinde birhaber sayın sendika başkanları sayın cumhurbaşkanım sayın Devlet büyüklerim ne olacak şimdi bizim durumumuz % de yetmiş diye koymuşsunuz bir madde maksat taşeron firmalar madur olmasın bumu sizin taşeronu ortadan kaldırmak dediginiz secim varken öyle demiyordunuz herkese ayrımsız kadro verecegiz taşeronu ortadan kaldırıyoruz diye günlerce tv lerde bas bas bagırdınız hani verdiginiz sözler ne oldu veya ne olacak sayın cumhurbaşkanım sayın Devlet büyüklerim ayrımsız hakkımız olan kadromuzu verin bize kurumlarda çalışan kiralık arac şöförleri. ..
SON EKLENEN HABERLER