SON EKLENENLER

HAK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARA ÜYE YAKLAŞIK 24 BİN HAK-İŞ ÜYESİ İSTİFA ETTİRİLDİ

Genel Başkan Mahmut Arslan, 18 Eylül 2019 tarihinde Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH)’nin 7. Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.
19 Eylül 2019 14:07

İşçi haklarını savunmanın uluslararası dayanışmayla daha güçlü hale geleceğini belirten Arslan, Türkiye’de 31 Mart yerel seçimlerinden sonra muhalefet partilerinin kazandığı belediyelerde yapılan işçi kıyımları hakkında kongreyi bilgilendirdi. 

Arslan, muhalefet partisinin kazandığı belediyelerde HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 24 bin HAK-İŞ üyesi işçinin baskı ve tehdit ile istifa ettirildiğini, yaklaşık 2 bin 500 işçinin işten çıkarıldığı bilgisini verdi. 

Genel Başkan Mahmut Arslan, Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin tekrar işe alınmaları için 12 gün boyunca yaklaşık 6 bin işçi ile gerçekleştirilen “Emek ve Adalet Yürüyüşü”nden bahsederek, bu azim ve kararlılığın sonucunda işçilerin tekrar işlerine alındığını, yürüyüşün hedefine ulaştığını söyledi. 

Yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 500 işçinin işten çıkarıldığını ve işçilerin tekrar işe alınmaları için başlatılan eylem hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

SENDİKA BÜLTENİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER