SON EKLENENLER

HİZMET-İŞ'' EMEKÇİLERİN HAKKINI KORUMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan emekçilerin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmasının ardından, İBB binası önünde başlat ılan ve bugün 78. gününde olan eylemde, Belediye Meclisi tarafında oluşturulan araştırma komisyonunun raporu okundu.
12 Kasım 2019 14:31

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından İBB’nin Saraçhanedeki binasında işten çıkarılan emekçilere okunan rapor Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Keskin’e teslim edildi.

Raporla ilgili konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, “İBB Meclis üyelerine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi emekçilerine yapılan bu haksız ve hukuksuz işten çıkarmaların, bu raporla birlikte hukuksuzluğu gün yüzüne çıkmıştır. Bu rapor göstermiştir ki yapılan işten çıkarmalar kamuoyu vicdanını da rahatsız etmiştir. Her zaman üyelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üyelerimiz asla umutsuzluğa kapılmasın. Bu haklı mücadelemizde kazananlar bizler olacağız İnşallah” şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Göksu ise yaptığı konuşmada, “İşlerinden çıkarılan işçilerin yerine yapılacak yeni işçi alımının durdurulması, işlerinden edilen işçilerin iadesini öngören raporu komisyona sunduk. Bu komisyon raporu göstermiştir ki, İBB’nin işlerinden attığı emekçiler haksız yere işlerinden edilmiştir. Bizler ve HİZMET-İŞ Sendikası emekçilerin hakkını korumak için sonuna kadar emekçilerle birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

SENDİKA BÜLTENİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER