SON EKLENENLER

İŞÇİLER İÇİN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ AÇIKLANDI! SIRA MEMURLARDA

Hak İş de, Kamu işçileri için toplu sözleşme taleplerini açıkladı, sıra memurlarda açıklaması yapan BASK’tan önemli detaylar verdi. İşte Kamu işçi ve memur toplu sözleşmesine dair detaylar.
10 Temmuz 2019 11:58

2019 yılının hem kamuda çalışan işçiler ve hem memurlar için önemli olduğunu, çünkü her iki kesimin de 2019 yılında toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini/edeceğini belirtmiş,  TÜRK-İŞ’in 2019-2020 yılı kamu toplu sözleşmelerindeki taleplerinin özetinden sonra Hak İş de memurlar için toplu sözleşme talepleri açıklandı.

MEMURLARIN GÖZÜ KULAĞI KAMU İŞÇİ SÖZLEŞMESİNDE

Önce kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinin bağıtlanacağını, ardından  1 Ağustos 2019 tarihinde de memurların toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacak Bu nedenle memurların gözü-kulağı kamu işçileri için yürütülen kamu toplu sözleşmelerinde.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay Başkanlığındaki Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, 19 Haziran 2019 Çarşamba günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplantı gerçekleştirerek yaklaşık 200 bin kamu işçisi adına yürütülen görüşmelere ilişkin TÜRK-İŞ’in taleplerini, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuştu.

Ardından Hak-İş genel başkanı Salim Uslu başkanlığındaki heyet 5 Temmuz 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret ederek çerçeve toplu sözleşme taleplerini sundu.

İŞÇİ TOPLU SÖZLEŞMESİ MEMURLAR İÇİN EMSAL OLABİLECEK

İşçi sendikalarının yürüttüğü toplu sözleşme görüşmeleri memurlar için önemli, çünkü olabilirse eğer, Memur sendikaları için örnek olacak.

HAK-İŞ KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 2019-2020 YILI ÖZET TEKLİFİ

TABAN ÜCRET

Taban ücret: En düşük aylık brüt ücret 4.250 TL’ye çekilecektir.

İYİLEŞTİRME

Aylık ücretlere 360 TL/ay iyileştirme yapılacaktır.

ÜCRET ZAMMI

Ücretlerde çekme ve iyileştirme işlemleri yapıldıktan sonra:

a. Birinci yıl birinci altı ay: % 15 zam yapılır.

b. Birinci yıl ikinci altı ay:  enflasyon + 5puan refah payı,

c. İkinci yıl birinci altı ay:  enflasyon + 5 puan refah payı,

d. İkinci yıl ikinci altı ay:  enflasyon + 5 puan refah payı,

Her yılın Mayıs ve Eylül aylarında 1.250’şer TL (toplamda 2.500 TL) ek ödeme yapılır.

SOSYAL YARDIMLAR

a. Sosyal Yardım 1. Yıl:  575 TL/ay,  2. Yıl:  650 TL/ay,

b. Yemek Parası 1. Yıl: 20 TL/gün,  2. Yıl: 22 TL/gün,

c. Aile ve çocuk yardımı: Devlet memurlarına verilen miktarda.

d. Giyim: 1. Yıl/500 TL/yıl, 2. Yıl/600 TL/yıl,

e. Yukarıda yer almayan ancak toplu iş sözleşmesinde yer alan maktu ödemeler (ücrete bağlı olmayan ödemeler, doğum, ölüm, evlenme, yol yardımları ile prim, tazminat vb. ödemeler) taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmamışsa, toplu iş sözleşmelerinin ücret zamları oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibarıyla artırılarak ödenir.

 

MYMEMUR

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER