SON EKLENENLER

İŞİMİZİ, EKMEĞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

Üsküdar Belediyesinde işten atılan işçiler, “İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz” pankartıyla Üsküdar Belediyesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.
12 Kasım 2019 20:45

Seçim sonrası Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler dokuzuncu kez belediye binası önünde bir araya gelerek “ekmekli” eylem gerçekleştirdi. İşçiler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenerek işlerini istedi.

Belediye önünde yapılan açıklamada konuşan işçilerden Eyüp Menteş, işçilerin bir kısmının AKP’ye oy verdiğine yönelik söylemlere tepki gösterdi. Menteş, “Diyorlar ki ‘Siz AKP için çalıştınız, iyi olmuş.’ Biz ekmeğimiz için çalıştık. Bazı şeyleri gönüllü yaptık ama bazı şeyleri de mecburi yaptık, işimiz için göz yummak zorunda kaldık” dedi. İşten çıkarılma sürecinde tüm işçilerin sabrını koruduğunu ifade eden Menteş, “İşten çıkartıldığımızda belediye mağdur olmasın diye mahkemeye bile gitmedik” dedi.

‘TOPLUCA İNTİHAR MI EDELİM?’

“3 aydır işsiziz, bunu hak etmedik” diyen Menteş, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in seçimlerden önce kadro sözü verdiğini ancak 150’den fazla işçinin işten çıkarıldığını belirtti. İşçilerin sahipsiz ve muhatapsız kalmasına sitem eden Menteş, tüm yetkililere seslenerek, “Topluca intihar mı edelim?” diye sordu.

“PARTİYİ BİZ Mİ GERİLETİYORUZ?”

Atılan işçilerden Mustafa Kasap, son basın açıklamasından sonra AKP teşkilatı tarafından arandığını belirterek kendisine “Partiyi zayıflatıyorsunuz” dendiğini belirtti. “Biz ne yapıyoruz burada?” diyen Kasap, “Bu insanlar mı partiyi geriletiyor? İşten çıkaran başkan partiyi geriletmiyor da biz mi geriletiyoruz” diye tepki gösterdi. “Ben bir teşkilat mensubu idim” diyerek AKP için siyasi çalışmalara da katıldığını belirten Kasap, şimdi işten çıkarılan işçilerle birlikte hareket ettiği için kendilerine kötü gözle bakıldığını belirtti.

Daha Hilmi Türkmen adaylığını açıklamadan önce, bir anket sırasında Hilmi Türkmen’i başkan görmek istediğini belirten, atılan işçi Enver Ayvacı, Türkmen’e “Yüzümü kara çıkardınız” diye seslendi.

‘HANİ GARİBAN İŞSİZ KALMAYACAKTI?’

İşten çıkarılan Ümit Taylan’ın annesi de basın açıklamasında yer aldı. Erdoğan’a seslenen anne, "Cumhurbaşkanına sesleniyoruz, hani hiçbir gariban işsiz kalmayacaktı?" dedi. Çıkarılan işçilerin ‘alkollü işe geldiğine’ yönelik iddialara da tepki gösteren anne, “Benim çocuğum sigara bile kullanmıyor” dedi.

İşten çıkarılan işçilerden Ercan Yılmaz, “Bizim seçtiklerimiz bizi işten çıkardılar” diyerek söze başladı. Cumhurbaşkanının “Bu ülkenin asillerisiniz” sözlerini hatırlatan Yılmaz, “Biz 3 aydır asiller olarak bağırıyoruz ama daha işiten olmadı. Kör oldular görmediler, sağır oldular duymadılar” dedi. Yılmaz şöyle devam etti: “Buraya çıkıp gerçekleri açıkladığımızda partiye zarar veriyormuşuz. Hortumcular, hırsızlar partiye zarar vermiyor, fakir fukara işini isteyince partiye zarar veriyormuş.”

‘17 YILDIR ÜLKEYİ BİZ Mİ YÖNETİYORUZ?’

“Oğlumun hakları KHK ile ellerinden alındı, hiçbir suçu yokken” diyen Yılmaz diğer oğlunun da mülakatlar sebebiyle oğlunun sınavı kazanamadığını belirtti:

“Oğlum 90 puan almıştı, 3 mülakatın 3'ünden de elendi. Ben de babaları olarak işsiz kaldım. Bunları söylediğimizde de partiye ve ülkeye zarar veren biz olduk. 17 yıldan beri bu ülkeyi biz mi yönetiyoruz?”

Basın açıklamasında konuşan Avukat Onur Cingil, “Onlarca haftadır burada yükselen sese kulak vermeli. 150'den fazla işçi çıkarılmış; birinin sebebi olur, ikisinin olur... Ama 150'den fazla işçinin bir anda çıkarılmasının tek bir açıklaması vardır, o da keyfiyet” dedi.

EVRENSEL

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER