SON EKLENENLER

KAMUDA ALT İŞVERENE BAĞLI TÜM İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI TBMM GÜNDEMİNDE

28 Kasım 2018 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında alt işverene bağlı olarak çalışan işçilerin ayrım yapılmaksızın sürekli işçi kadrolarına geçirilmeleri için TBMM’ye yeni kanun teklifi verildi.
29 Kasım 2018 09:23

Kamuda kadro alamayan TAŞERON olarak çalışmaya devam eden işçilerin sorunları TBMM’de gündeme getirilmeye devam ediyor. 28 Kasım 2018 itibarıyla yeni kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu. 

Kanun teklifinin gündeme alınmasından sonra süreç işleyecek ve kabul edilirse görüşmeler sürerek kadro süreci başlayacak. Kabul edilmeme ihtimali yüksek olsa bile TAŞERON ÇALIŞANLARIN sorunlarının gündemde tutulması adına önemli çalışmalar olarak değerlendirmekte ve bu kapsamda My Memur olarak biz de gündeme getirmekteyiz.

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine dair gerekçeleri de içeren detaylar şu şekildedir: 696 sayılı KHK’yı yasalaştıran 1 Şubat 2018 tarihli ve 7079 sayılı kanunun kabul edilmesinin ardından hizmet atımlarının yüzde 70'inin personele dayalı olması şartıyla ilgili uygulama, birçok kurumda taşeron olarak çalışan işçiler için büyük mağduriyet yaratmıştır.

Emekli ve eski mahkûm olarak altyüklenicilerde çalışan taşeron işçilerin kadro başvuruları kabul edilmemiş, 26 Kamu iktisadi Teşekkülü (KİT) ve 26 özel bütçeli kuruluşun taşeron işçileri de kapsam dışı bırakılmıştır. Aynı işyerinde aynı işi yapanlar arasında KHK ile sorun yaratılıp mağduriyet oluşturulmuştur.

Belediyelerde eşit işi yapanların da doğrudan kadroya alınması gerekirken Belediye şirketine alınmayan emekli ve mahkûmlar da işsiz kalmıştır. Araç kiralama ile alınan hizmet alımında şoförler, kurulan şirketten dahi yararlanamamaktadır. Taşeron ortadan kalkacak diye yola çıkan ve 2015 seçimleri sürecinde üç ayda kadro diyenler iki yıl sonra KHK ile düzenleme yaparak bu uygulamada bile ayrıma gitmişlerdir. Aynı bakanlıkta aynı işi yapanlar arasında ayrım yaratılmıştır. Bu uygulamanın derhal düzeltilmesi ve taşeron olan tüm işçilerin yaptıkları işe uygun kadrolara derhal alınmaları sağlanmalıdır.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda da çok sayıda kadro beklerken hüsrana uğrayan emekçiler vardır. Personele dayalı hizmet alımı dışında kalan bu mağdurlarda kadroya alınmadır. Ayrıca kadro alanlar için de yaptıkları işe uygun ücret artışı sağlanmalıdır.

Kanun teklifi ile 696 sayılı KHK’yı yasalaştıran 7079 sayılı Kanunla oluşturulan haksızlık ve eşitsizliğin giderilmesi, ayırım yapılmadan tüm taşeron çalışanların kadroya alınması amaçlanmıştır.

Kanun teklifi tam metni 

 

MYMEMUR

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Görkem
Sizler kadroya çok heveslenmeyin değişen pek birşey olmuyor
Görkem
Belediye çalışanı olarak sözde kadro aldık ama bişey anlamadık
İkbal
Jokerler koşulsuz şartsız kadroya geçirilmeye tek hakkı yendi sayin bakan jokerler kadroya geçecek dedi ama geçmedi bu söz yerine getirilmeyerek jokerlerin umutları söndürüldü dört Aralık'ta tesadüf çalışan joker kadro aldı o gün ise çağrılmayan joker kadro alamadı bu büyük haksızlık üstelik bu kadro durumu ilk eski başbakan Ahmet Davutoğlu söyledikten sonra bizler yavas yavaş işten çıkarılacak torpille işe alım lar yapıldı torpilli olan kadro aldı biz jokerler torpilsiz jokerler kaç yıl çalışmamıza emek vermemize rağmen kadro alamadık hakkımızı torpille işe girip kadro alanlara helal etmiyoruz sayın bakana jokerler de kadro alacak demişti dört aralik kriteri jokerler için olmayacak demişti hankkimizi helal etmiyoruz
Hakan
Kamu bankasında temizlik elemanı olarak çalışıyorum taş ören güvenlik görevlileri kendi bünyesine kattı bizi üvey evlat muamelesi yapılıyor bize kadro kim verecek yada kim hesap soracak niye ayrımcılık yapılıyor diye
Burhan
Okul guvenliklerini ve temizlik personelinide unutmayin kadro verilsin
Ertugrul
Seker fabrikalarinda calisan binlerce taseron isci de kadro beklerken issiz kaldi yakasik 1500 kisi ve halada 1000 kisi korkar durumda kis gunu.yillarca calismis bu insanlar simdi 35 yas civaro nerede iş bulacaklar acaba .. Sattim demek kolay.vatandasinj dusunmek zorundasin devletim...!!
HASAN ŞAHİN
MAŞALLAH HERGÜN SUNULUYOR AMA BİR SONUÇ YOK ORTADA SEÇİM AYAĞINA HERKESİ UMUTLANDIRIYORLAR AMA SONUÇ YOK.
Emel Sayan
Joker Elemanlar işsiz kaldık. Bizim durumumuzlada igilenin ne olur..
SON EKLENEN HABERLER