SON EKLENENLER

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME YAPMAYANLAR DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme ile yeni kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik karar 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Böylece yeni kimlikler çipli hale dönüştü ve bugüne kadar ise 37 milyon vatandaş yeni kimlere geçti.
08 Temmuz 2019 05:33

Kimlik ve ehliyet yenileme işlemini erteleyenler için ise son tarih belli oldu. 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren ve kimliklerini hala yenilemeyenler 2023 yılına kadar, ehliyetini değiştirmeyenlerin ise 2020'nin sonuna kadar süre var.

YENİLEME İŞLEMİ YAPMAK İSTEYENLERİN YAPMASI GEREKENLER

Kimlik yeniletmek için ilk yapılması gereken işlem, randevu almak. Kimlik kartı başvuruları için 'randevu.nvi. gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınması zorunlu kılınırken gününüzde gitmediğiniz takdirde sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.

Kimlik yenileme için randevu aldınız ve başvurmaya gideceksiniz. Yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:

-Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.

-Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

-22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

SABAH

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER