SON EKLENENLER

KONCUK’TAN 3600 EK GÖSTERGE SORU ÖNERGESİ

'3600 ek göstergede tüm memurları kapsayan çalışmanız var mı?'  
16 Şubat 2019 11:30

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, son günlerde basında yer alan ve memurlar tarafından merak edilen “3600 ek gösterge” ile ilgili soru önergesi verdiğini belirtti. Koncuk, “Bu Partimizin ajandasındadır. 3600 ek göstergenin seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, son günlerde basında yer alan ve memurlar tarafında merek edilen “3600 ek gösterge” ile ilgili soru önergesi verdiğini belirtti.

HÜKÜMETTEN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Hükümetin Başkanvekili tarafından, yaptığı açıklamada “3 bin 600 ek gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak” dedi. Bir diğer Grup Başkanvekili tarafından ise, 3 bin 600 ek göstergeye ilişkin, “Masamızda olan bir konudur. Bunun teknik çalışmaları ilgili kurumlar tarafından devam etmektedir” dedi. “Bu Partimizin ajandasındadır. 3600 ek göstergenin seçim öncesi getirilmesini etik olarak doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

'NEDEN GENEL KURUL'A SUNMUYORSUNUZ?'

Koncuk, hükümete 3600 ek gösterge ile ilgili sorularını yönelterek, “24 Haziran seçimleri öncesinde “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılacağını” duyurularak söz vermişti. İkinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenler dâhil edilmişti. “3 bin 600 ek gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak” bunu istediğiniz an Genel Kurula getirme şansınız var. Neden bunu ivedilikle ikinci 100 günlük eylem planında vaat ettiğiniz gibi “öğretmenler” için Genel Kurula sunmuyorsunuz?”

“Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600’e çıkarılacağına” dair daha önce söz vermiştiniz. Bununla ilgili de bir çalışmanız var mı?

TÜM MEMURLARI KAPSAYAN BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Koncuk, Gerçekten bu konu üzerinde “tüm memurları” kapsayan bir çalışmanız var mı? diye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiğini belirtti.

ANAYURT GAZATESİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Ramazan
Etik olmazmışmış. Ulan asıl sizin yaptığınız etik değil.kaç yıldır bekliyoruz.seçimden sonra yine üstüne yatarsınız.
SON EKLENEN HABERLER