SON EKLENENLER

MEMUR VE İŞÇİYE 'TAŞERON' ZAMMI

Memur ve kamu işçisinin 'Taşeron'laşan zammı
31 Ağustos 2019 23:49

Taşeron şirketlerden 4/D sürekli işçi kadrosuna ve belediye şirket işçiliğine geçen işçiler YHK toplu iş sözleşmesi gereği yıllık yüzde 4+4 zam alıyorlar. Enflasyon farkıda alamayan işçiler sadece 2018 yılında kabaca yüzde 18 maaş kaybı yaşadılar. 2018 yılı enflasyonu TÜİK tarafından açıklanmış ve yüzde 26 olarak gerçekleşmişti.

TAŞERON'DA ZAM İTİRAZI HEP GÜNDEMDEYDİ

Taşerondan geçen işçiler aldıkları zam oranının tüm kamuda çalışan personele göre geride kaldığı ve enflasyon farkı almayan tek çalışanlar yine taşerondan geçen işçiler oldu. Belediye şirket işçileri ise 'kadro' almadıklarını ifade ederek 'şayet bu kadro ise niçin işten çıkarmalar oluyor' sorusunu hem siyasilere hem de sendikalara duyurmaya çalıştılar.

MEMUR VE KAMU İŞÇİSİNİN 'TAŞERON ZAMMI' YOLCULUĞU
Yaklaşık 1,5 yıldır aldıkları zam oranının hem emsal kamu çalışanlarından az olduğunu hem de gerçekleşen enflasyon rakamlarından geride kaldığını her fırsatta dile getiren işçiler seslerini bir türlü duyuramadı. Kamu İşçileri Çerçeve Protokolüne de dahil olamayan işçiler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

KİMSE TAŞERONDA SESİ DUYMADI
Taşerondan geçen işçilerin sesleri yaşadıkları mağduriyeti duyurma adına gür çıkmasına rağmen duyulmadı. Türk-İş Başkanı Atalay 'uzatsaydık iş karışacaktı' sözleri ise kamu işçileri zam görüşmesine damgasını vurdu.

MEMUR VE KAMU İŞÇİSİNE 'TAŞERON' ZAMMI ÇIKTI
Toplu sözleşme görüşmelerinden; Memurlara 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için ise%3+3 Kamu işçilerine 2020 yılı için% 3+3 zam yapıldı.

ENFLASYON FARKI MEMUR VE KAMU İŞÇİSİNE VAR 'TAŞERON'A YOK
Zam miktarlarının yanında en önemli fark taşerondan geçen işçilere enflasyon farkı ödemesi yapılmıyor. Hükümet gerek memurlar gerekse de kamu işçileri ile yaptığı toplusözleşmede her iki çalışan gruba zam miktarları gerçekleşen enflayonun altında kaldığı takdirde 6'şar aylık dilimlerde enflasyon farkı ödemesi yapıyor

SORUNLAR BİTMEDİ
Taşeron işçilerin kadro yolculuğunda sorunlar sona ermedi. 4/D'li sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin toplu sözleşme hakkı, belediye şirket işçilerinin belediye işçiliği kadrosu ve halen taşeron olarak çalışan ve çeşitli nedenlerle asıl işi yapmalarına rağmen kadro hakkından faydalanamayan yüzbinlerce işçi sorunlarının çözümünü bekliyor.

 

SGKREHBERİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Savaş
Bu çile bitmez belediyelerde sözde kadro geldi taşeron gitti dendi devlet taşeron oldu
SON EKLENEN HABERLER