SON EKLENENLER

TAŞERONDAN MECLİS ÇIKARMASI! SORUNLARI TEK TEK ANLATTILAR..

Kadroya geçen ve kadroya geçişi çeşitli nedenlerle gerçekleşmeyen çalışanlar Meclis'te gündem olmaya devam ediyor.
16 Kasım 2018 13:09

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel gerek kadroya geçen işçilerin gerekse de kadroya geçirilmeyip kadro bekleyen çalışanların taleplerini dile getirdiler.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis genel kuruluna hitabında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle taşerondan sürekli işçi kadrolarına geçen işçiler 2020 yılının Ekim ayına kadar Yüksek Hakem Kurulu toplu sözleşmesine tabi tutularak diğer kadrolu işçilerin faydalandığı haklardan mahrum bırakıldığını ifade etti.

Gürer konuşmasında 'İşçilere enflasyon farkı yansıtılmaması ve yüzde 4+4 zamlara mahkûm edilmesi zaten geçim güçlüğü çeken insanları tamamen geçinemez hâle getirmiştir' dedi.

ÇÖZÜM HATALI NACE KODLARI BİLDİRİMLERİNİN DÜZENLENMESİ

Milletvekili Gürer sözlerine "Tayin hakkı verilmeyerek özellikle, evlilik yapan işçiler eşleriyle farklı illerde yaşamak zorunda bırakılarak aile bütünlükleri bozulmuştur. Tüm bunların çözümü, hatalı NACE kodları bildirimlerinin düzenlenmesidir. 2019 yılında yapılacak olan kamu toplu iş sözleşmesine taşerondan kadroya geçenler de mutlaka dâhil edilmelidir." diyerek devam etti.

KADRO ALAMAYAN TAŞERONLAR

Kadro alamayan taşeron çalışanlara da kadro hakkı tanınması gerektiğini ifade eden Gürer "Kamuda kiralık araç şoförleri, Karayollarında, BİT'te, KİT'te, MEB'de, Sağlık Bakanlığında, şeker fabrikalarında çalışan taşeronlar da derhâl kadroya alınmalıdır." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nda kadroya alınmayan çalışanlara ilişkin de açıklama yapan Gürer "Sağlık Bakanlığında taşeronla ilgili düzenlemede büyük haksızlıklar yaratıldı. Hastane bilgi işlem çalışanları, laboratuvar çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, diş protez ihalesi çalışanları, aile hekim çalışanları, yemekhane, sosyal tesis çalışanları yanı sıra, dernek olsa da Kızılay çalışanlarına kadro verilmedi. İhale hizmet alım sözleşmesine takılan Sağlık Bakanlığı çalışanlarına kadro verilmedi." diyerek sözlerini tamamladı.

TÜM İŞÇİLER KADROYA ALINACAKTI

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'de "Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağı şeklindeki beyanı ve taahhüdüne rağmen, hastanelerde çalışan taşeron işçilerinden şoförler, aşçılar, bilgi işlemciler kadroya alınmamışlardır. Bundan dolayı çok mağduriyet yaşamaktadırlar. Ayrıca, taşeron işçilerden kadroya geçenler ile aynı işi yapan kadrolu işçiler arasında gerek özlük hakları bakımından gerekse ücret bakımından çok büyük farklılıklar vardır. Bu farklılıkların giderilmemesi çalışma huzurunu ve barışını bozmaktadır. Bir an önce taşerondan kadroya geçen işçilerin bu hak kayıplarının giderilmesi gerekmektedir." dedi.

 

SGKREHBERİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Veysel Atlıhan
Bizlerde Yıllardır Diş protez İhalelerinde Çalışıyoruz 100/70 Barajına Takılmışız Bizler de Hakkımızı İstiyoruz işçi Ayrımı Diye Birhusuz vb Veya Öyle Bir kanun olamaz Bizlerde Tc Vatandaşıyız ????????????
Mustafa daşçıoğ
Yüzde 70 e takılanları lütfen her zaman dile getirin MAĞDURUN MAĞDURU OLMUŞ DURUMDAYIZ SESİMİZİ DUYUN ARTIK LÜTFEN
Dilek
MEB de çalışan özel güvenlik personellerinide unutmayın lütfen sayın milletvekilim, bizleride kadroya dahil edin.
Ahmet yiğit
Be gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde yemekhanesinde 15 yıldır çalışmaktayım bizde kadro istiyoruz bizim Suçumuz Neydi günahımız neydi Sizden rica ediyorum yaparsanız siz yaparsınız Sayın vekilim hastanede 2 yıllık 1 yıllık elemanlar kadro aldı 15 yıllık yemekhane çalışanı kadro alamadı Neden teşekkür ediyorum
Ayten
Lütfen 696 KHK ile 02 nisanda zorla emeklige sevk edildikleri .işinizden olduk .kadro dışı bırakilduk tekrar işimize geri dönmek istiyoruz .bagladiklari emekli maasi 1100tl geçim etmek çok zor.magdur olduk.bizim sesimizi de duyun
Belediyeci
Ne olacak bu belediye çalışanlarının hali? Bu nasıl kadro? 4×4 zam üzerinde anlaşılmıştı, asgari ücret 2000 TL olumca bu zam oranını alan binlerce taseron işçi asgari ücretin altında kalacak. Bi durum nasıl aşılacak?
SON EKLENEN HABERLER