SON EKLENENLER

TBMM'DE BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM, EYT VE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılması, EYT ve 3600 ek gösterge meselelerinin çözülmesi için açıklamada bulundu.
16 Mayıs 2019 17:44

Geçtiğimiz yıl müjdesi verilen bayram ikramiyeleri, 1000 Tl olarak belirlenmişti. Emeklilere verilen 1000 TL 'lik bayram ikramiyesinin bu yıl enflasyon oranında artıp artmayacağı ise merak konusu. Yasada bayram ikramiyesine zam, bakanlar kurulu ile Cumhurbaşkanlığı kararına bağlandı. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yaptığı son dakika açıklamasında emekli vatandaşların 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin yüzde 26 seviyesinde bir artışla 1260 TL yapılmasını talep etti.

KILIÇDAROĞLU 'NUN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Yalım,  TBMM 'de düzenlediği  basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mart 2015'te tüm emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye sözü verdiğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI MAAŞINA YÜZDE 26 'LIK ZAM

Geçtiğimiz yıl emekli vatandaşlara bayramlardan önce ikramiye verilmeye başlandığını ve emeklilerin 1000' er lira ilk ikramiyelerini aldıklarını belirten Yalım, 2018 yılının sonunda Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 26 zam yapıldığını söyledi.

HER ŞEYE ZAM GELDİ

Geçtiğimiz yıldan bu yana birçok ürüne zam geldiğini ifade eden Yalım, şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Sizin maaşınıza yüzde 26 zam yapıldı. Önümüzde kısa süre sonra Ramazan Bayramı var. Emeklilerimizin 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini yüzde 26 artışla 1260 TL yapalım."

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ-KANUN TEKLİFİ HAZIRLANIYOR

Bununla ilgili soru önergesi verdiğini ve kanun teklifi hazırladığını vurgulayan Yalım, bu düzenlemenin istenirse bir gecede yapılabileceğini kaydetti.

EK GÖSTERFE VE EYT AÇIKLAMASI

Yalım, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin de yerine getirilmesini isteyerek, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini talep etti.

CHP GEREKLİ DESTEĞİ VERECEK

Yalım, CHP olarak bu düzenlemelere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

KAMU BÜLTENİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
AVNİ DOĞAN
LUTFEN VE LUTFEN INSANLARA YALAN VAADLER VEREREK KANDIRMAYINIZ. INSANLARIN UMUDLARIYLA OYNAMAYINIZ. INSANLARA VERDIGINIZ SOZLERIN ARKASINDA DURUNUZ. INSANLARDAN OY ISTERKEN SOYLEDIKLERINIZI LUTFEN YAPINIZ. KANDIRDIM VEYA KANDIRILDIM DEMEYINIZ. LUTFEN VE LUTFEN. SAYGILARIMLA,
Ahmet ORDU
Yayılan söylentilere göre bu ek gösterge artışları hiçte adeletli olmayacak: 657 sayılı kanunundaki hızmet sınıflarını bir birinden ayırmaya bu hızmet sınıfları arasında ayrımcılık yapmanın ne manası var.Ek göstergeler daha öncede düşünülmüş,tartışılmış ve bu şekilde uygun görülmüş siz ne hakla bu sınıflar arasına nifak sokuyorsunuz imamların ek göstergesi 3600 olacak bu ne ya dünden bu güne ne değişti din de yeni yasalar çikıyor teknolojiye uyarlamak için imamlar üstün gayret sarfediyor dolayısı ile maaşları yeterli değil imamlar bana namazımı kıldırıyor kendi namazlarını kılmıyolar ben kendi namazımı kendim kılıyorum. bırakın hocayı bana zamlı maaş vermeyi düşünün vatandaşı birbirine düşermek ayrıcılık yapmakhiç iyi birşey değil inanın benim ek göstergem 2200 denilene göre 3600 çıkıyor ben bunu istemiyorum. hakkım neyse razıyım. iyi düşünün ilik ek göstergeyi yapanlar geri zekalımı? lütfen ama lütfen ayrımcılık yapmayın.
egecan
bu hükümet boş vaatlerle halkı kandırmaya devam ediyor. Zaten yalandan başka bir şey bildikleri yok ki!!!
Dinçer Kubilay
Daha düne kadar ssk emeklilerine maaş veremeyen KK diye yazmış biri, KK muhalefet lideri, hangi sıfatla emeklilere maaş verecek ki, bu ne saçma bir düşünce.
Mru
Vatandaşın biri bravo chp demiş daha düne kadar SSK lı emeklilere maaş veremeyen KK u tebrik ediyor bu ne turşu bu ne lahana adam hazineyi doldursun KK da onu verin bunu verin şunu verin diye ahkam kessin Hadi lan ordan
yavuz coşguner
herşey iyi güzelde neden kendilerinize ait olan kıyak emeklilikğin kaldırılması hakkında bir türlü soru önergesi vermek işinize gelmiyor.
Vahap
Bravo CHP ye,İnşallah ikramiyeler birer maaş olur,o zaman kimse tutamaz CHP yi.
mustafa hanedar
dogum tarihim 1972 işe ilk başlama 1987 emeklilik için istenen gün 5350 benim şu anda 9500 günüm oldu devlet bana hala çalışacaksın diyor daha 3 yılım var takdiri sayın büyüklerimize bırakıyorum oy vermediğim parti eyt diye bagırıyor bizimkilerde ses yok
SON EKLENEN HABERLER