SON EKLENENLER

TORUNTAY:''SENDİKAL BASKI VE İŞÇİ ÇIKARMA YOK''

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa TORUNTAY, 31 Mart yerel seçimleri ardından bazı belediyelerde yaşanan sendika değiştirme baskısı ve işten çıkartmalar başta olmak üzere işten çıkartılan üyelerinn işe dönüş süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.
13 Kasım 2019 13:28

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Merkez Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Toruntay, 17 Eylül 2019’da işten çıkartılan 10 işçinin, 1 Kasım 2019 itibarıyla işlerine yeniden başladığını söyledi. Toruntay, “Sayın Mansur Yavaş, haksız yere işten atılmaları durumunda 10 işçi kardeşimizin tekrar işe başlayacağına dair söz vermişti ve sözünde durdu” dedi.

Açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederek başlayan Toruntay, “Sayın Mansur Yavaş göreve geldiğinde bizlere haksız yere işçi ve memurların görevlerinden atılmayacağının sözünü vermişti. Bu süreçte de vermiş olduğun sözünün gereğini yaptı. Bu sebeple sendikamız ve üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmasında 31 Mart Öz Taşıma İş Sendikası’nın yetkili olduğu belediyelerde ne sendikal baskı ne de haksız yere işçi çıkışı olmadığının altını çizen Genel Başkan Toruntay, daha sonra şunları kaydetti:
“Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. Teşekkür sebebimiz; görevi devraldıktan sonra Mansur Yavaş başkanımız seçim sürecinde ‘Hiç bir işçiyi haksız yere işten çıkartmayacağım’ diye söz vermiştir. Meydanlarda işçi ve memurlar konusunda belki de ilk genelge yayınlayan tek belediye başkanı olmuştur. Bizim sendikamızın yetkili olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleri BELKO – BELKA ve BUGSAŞ işyerlerinde sendikal baskı ve haksız işçi çıkışları olmamıştır. Altını çizerek ifade ediyorum ki 12 bin 500 üyemizin olduğu BELKO – BELKA ve BUGSAŞ iş yerlerinde asla haksız işçi çıkışı olmamıştır. Taa ki 17 Eylül 2019 tarihinde BUGSAŞ A.Ş. EGO atölyede meslek grupları içerisinde çalışırken iş akdi fesih edilen 10 işçi üye kardeşlerimizin çıkışları olana kadar. ‘Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde işçi çıkartılıyor’ diye konuşulduğu o tarihlerde Sayın Mansur Yavaş başkanımıza bu 10 arkadaşımızın haksız yere iş akitlerinin fesih edildiğine dair yaptığımız görüşmede sayın başkanımız tarafımıza ‘Eğer haksız yere atıldılarsa bu 10 işçi kardeşimizi tekrar işe başlatacağım’ diye söz verdi. Mansur Yavaş başkan sözünde durdu ve şu anda bu salonda iş kıyafetleriyle aramızda bulunan 10 işçi kardeşimiz gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra 1 Kasım 2019’da tekrar işlerinin başına geçtiler.”

“ÜYELERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ”
Başkan Toruntay konuşmasında sendika üyelerinin haklarını aramaya ve onlara destek olmaya devam edeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:”Elbette sendikal yaşamda zaman zaman işçi çıkışları oluyor, ülkemizin her yerinde işini, ekmeğini kaybetme korkusu olmadan kardeşçe, barışçıl bir ortamda alın teriyle emek mücadelesi veren kardeşlerimize selam ve sevgilerimi sunuyorum. Üyelerimiz işçi kardeşlerimiz endişe etmesinler. İşleriyle, aşlarıyla ilgili herhangi bir kaygıya kapılmasınlar. Arkalarında büyük Öz Taşıma İş Ailesi güçlü bir şekilde durmakta. Onların hakkını aramaya devam etmektedir. Onları asla yalnız ve yarı yolda bırakmayız.”

“AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTIK”
Konuşmasında Öz Taşıma İş Sendikası’nın faaliyetleriyle ilgili bilgiler de veren Toruntay, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren sendikalarının 7. Kuruluş yılını kutlamaya hazırlandıklarını belitti. Toruntay, şunları söyledi:”10 gün sonra 7. yaşını dolduracak ve 8. yaşından gün alacak olan öz taşıma iş sendikamız kuruluşundan 2 yıl sonra ülke ve iş kolu barajını geçerek 5 yıldır toplu iş sözleşmesi yapmayı başarmıştır. Bu başarı inanmışlık, azim ve kararlılıkla devam ederek temsil ettiği üyelerimizin hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumuştur. Ankara – Konya – Gaziantep – Kayseri – Tekirdağ – Antalya – Balıkesir büyükşehir belediyelerinin şirketlerinde ve Afyon Belediyesi ile birlikte araç muayene istasyonları, karayolları, yol kenarı denetim istasyonları, PTT alt işverenlerinde, kamu kurumlarında KİT’lerde çalışan işçi kardeşlerimizin katkı ve destekleriyle bu günlere geldik çok şükür.
7. yılda taşımacılık iş kolunda öz taşıma iş sendikamız iş kolunun 2’nci en büyük sendikası olmuştur. 21 bin üyemiz var. İş kolumuzda 10 sendika içinde, hatta Türk sendikal hareketinin içinde sosyal sendikacılık anlayışıyla gururla ifade ediyorum ki sırayla üyelerimizin çocuklarının sünnet düğünlerinde gram altın – üyelerimizin çocuklarının düğünlerinde çeyrek altın yönetim kurulu kararıyla düğün hediyesi olarak veriyoruz. Ayrıca üyelerimizin tamamını ferdi kaza sigortası kapsamına alarak üyelerimizin vefat durumlarında ferdi kaza çeklerini ailelerine takdim ediyoruz.
Bitmedi! Üyelerimizin çocuklarına 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite de okuyan öğrencilere her yıl eğitim yardımı yapıyor üyelerimize katkı ve destek olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada devam edeceğiz inşallah.”

Başkan Toruntay, açıklamasının son bölümünde ise üyelerinin haklarını korumanın yanında üyeleriyle birlikte üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek sözlerini tamamladı.

SENDİKA BÜLTENİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER