SON EKLENENLER

YÜRÜYÜŞLERİ ENGELLENEN MADEN İŞÇİLERİ ANKARA’YA TEMSİLCİ GÖNDERİYOR

Soma Katliamı’nın ardından tazminatsız işten atılan bin 500 işçinin haklarının ödenmesi için Ankara’ya yürüyen ve Manisa Kırkağaç’ta önleri kesilen madenciler, yarın (8 Ekim) AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Enerji Bakanı Yardımcısı Bekir Gezer ile görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor
09 Ekim 2019 08:39

Soma Katliamı’nın ardından işten atılan ve 5 yıldır tazminatları ödenmeyen 3 bin 500 işçinin haklarının ödenmesi için 5 Ekim’de Ankara’ya yola çıkan madenciler Pazar gününden bu yana  Kırkağaç girişinde bekletiliyor.

Manisa Valiliği’nin yürüyüş ve eylem yasağına karşı almış oldukları yürütmeyi durdurma kararına rağmen yürüyüşleri engellenen işçilerin temsilcileri, yarın AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Enerji Bakanı Yardımcısı Bekir Gezer ile görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, Manisa Valiliği’ne yürüyüşün devamına ilişkin başvuru yapıldığı belirtilirken, Valiliğin cevap için Ankara’daki görüşmeyi beklediği değerlendirilmesinde bulunuldu. Karar ne olursa olsun ücretler yatana kadar yürüyüşün devam edeceğinin belirtildiği açıklamada “Geri dönmeye ya da direnişi bitirmeye dair bir tartışmamız söz konusu değil” denildi.

SENDİKA.ORG

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER