SON EKLENENLER

Bankalardan Ekim ayı kampanyası! Maaş promosyonları peş peşe güncelleniyor!

Türkiye gündemine bomba gibi düşen emekli banka promosyonlarının eylül kampanyaları sona erdi. Öte yandan memur maaş promosyonları da peş peşe güncellenmeye başladı. 
01 Ekim 2022 09:39

Temmuz ayı zammından sonra emeklilere verilen promoston 10 bin TL'ye ulaşırken memurların banka promosyonlarında da haraketlilik yaşandı.  Eylül ayı emekli promosyon kampanyaları dün sona ererken memurlar için ise peş peşe yeni rakamlar geliyor.

EKİM'DE BANKA PROMOSYONU KAMPANYALARI NE OLACAK?

Bankaların Ekim'de de emekli promosyon kampanyaları için yeni açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca Ekim ayında da memur banka promosyonları da milyonların gündeminde yer alacak.

POLİS MAAŞ PROMOSYONU MİKTARI AÇIKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Vakıfbank ile yapılan yeni banka maaş promosyonuna yönelik protokole göre, tüm personele tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın 27 bin TL ödenmesinin karara bağlandığını açıkladı. Peki diğer memur maaş promosyonları ne kadar olacak? Bankalar promosyonlarını güncelleyecek mi?

2022'DE MEMUR MAAŞLARI TEMMUZ ZAMMI İLE BÜYÜK ORANDA YÜKSELİNCE...

Yeni Şafak'ın haberine göre, 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmelerin gerçekleştirildiği ve maaş promosyonuna dair bir değerlendirme sürecine girildiği ifade edildi.

Yapılan görüşmeler sonunda protokolün revize edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl/36 ay) olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27 bin lira ödenmesi karara bağlanmıştır. Yeni protokol 1 Kasım'da yürürlüğe girecektir. Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir. Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır. Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz."

BANKA PROMOSYONLARI NASIL, NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Promosyonunu yenilemek isteyen kamu kurumları ilk önce komisyon oluşturuyor.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre komisyon; kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması durumunda yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı olduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden meydana geliyor. 3 kişilik komisyon, promosyonu, bankalardan teklif alarak kararlaştırıyor.

Oluşturulan komisyonların imzaladığı protokollerin süresi 2 seneden az, 5 yıldan çok olamıyor.

Bazı kamu kurumları yüksek banka promosyonu için mevcut sözleşmesini iptal ederek yeni teklifler için bankalarla görüşmelere başlarken, bazıları da anlaşma sağladı.

Bazı kurumlarda sözleşme feshi için komisyon kurdu. Eğer promosyon sözleşmeleri iptal edilirse, tazminat maddesinin devreye sokulması gerekiyor.

Bu maddeye göre, ilk sene sözleşme fesh edilirse promosyonun tamamı, ikinci ve üçüncü yıl fesh edilirse yüzde 50'si iade oluyor.

Aynı bankayla promosyon miktarını yenileyenler de bulunuyor. Bu durumda iade yapılmadan yeni tutar üzerinden anlaşma yapılıyor.

 

EMLAK KULİS

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER