SON EKLENENLER

DOLAR VE GRAM ALTIN FİYATLARI GECE YARISI FIRLADI

Piyasalarda son günlerdeki hareketlilik devam ediyor. Dolar kurunda önceki akşam, altının gram fiyatında ise gece yarısından sonra ani yükseliş görüldü.
28 Temmuz 2020 09:08

Piyasalardan son dakika haberleri geliyor. Altın fiyatları ile dolar kurunda gece yarısı ani yükseliş yaşandı.  Altının yükselme nedeni için şu bilgiler verildi: jeopolitik gerilimler artıyor, reel faziler sert düştü, tüm dünyada hükümetler ve merkez bankaları ekonomilerini desteklemek için daha önce benzeri görülmemiş büyükklükte teşvik paketlerini uygulamaya koyuyorlar. Coronada ikinci dalga tehlikesi sürüyor. ABD ile Çin arasındaki gerilim tırmanıyor.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Son 1 aydır 6.84-85 TL seviyesinde seyreden dolar kuru önceki gün hareketlendi. Akşam saatlerinde hızlı bir şekilde yükselen dolar kuru 6,949 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte dolar kurunda yaşanan o değişim:

Dolar kuru, ani yükseliş sonrası düşüşe geçti ve 6,86 TL seviyesine geriledi.

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın gece yarısı ani bir yükseliş gösterdi ve tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

Asya borsalarının gece yarısından sonra açılması ile birlikte gram altın gece saatlerinde 437 TL seviyesini görerek tarihinin en yüksek seviyesine geldi. 

ONS FİYATI YATAY SEYREDİYOR

Önceki gün hızlı yükselişe geçen altının ons fiyatı bugün 1934 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Fat Prophets analisti David Lennox yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Altını daha da yukarı itebilmek için ABD'de yeterli para arzı ivmesi var gibi görünüyor," dedi ve "Kovid-19'un ekonomileri harap etmeye devam etmesi ile birlikte, muhtemelen ilave teşvikler gelecek. ABD dolarının değer kaybetmesi sonucu altın muhakkak ki değer kazanacak, ancak bu yükseliş daha ziyade ABD'deki para arzında görülen artıştan destek buluyor ve para arzı da hükümetlerin ekonomiye yüklü miktarda para vermesinden dolayı artıyor"

Dünya daha önce benzeri görülmemiş ekonomik ve siyasi kargaşa döneminden geçerken, altının şimdi 2,000 dolar seviyesini hedefliyor. Piyasadaki bazı uzmanlar, metalin bu seviyeyi de aşabileceğini düşünüyor.

KAMU BÜLTENİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER