SON EKLENENLER

EĞİTİM-SEN ve TÜRK EĞİTİM-SEN aynı şeyden mi rahatsızlar?

Bazı sivil toplum kuruluşlarının seçmeli dersler konusunda yaptıkları çalışmalar, sendikalar arasında yeni bir polemik başlattı. Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklamalarıyla Temel Dini Bilgiler, Kuran-Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı derslerinin seçilmesi yönünde çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarını hedef gösterdiği iddia edilirken, Geylan'ın açıklamasına Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinden tepki gelmeye devam ediyor.
17 Ocak 2021 15:07

Geçtiğimiz hafta eğitim gündemine damgasını vuran konuların başında, okullarda seçmeli ders seçimi ile ilgili süreçte sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalar ve seçmeli derslere karşı çıkan sendikaların eylemleri oldu.

Sol sendikaların Temel Dini Bilgiler, Kuran-Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı derslerinin seçilmesine yönelik tepkilerine karşı, Eğitim-Bir-Sen'in de içinde bulunduğu bir takım sivil toplum kuruluşları organize bir çalışma ile bu derslerin daha fazla öğrenci tarafından seçilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konuyla ilgili toplantı, duyuru, tanıtım ve farkındalık çalışmalarıyla ilgili olarak, bazı sol sendikalar açıkça rahatsızlıklarını dile getirirken, Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın da bu çalışmalardan rahatsız olduğu yönündeki iddialar, sendikalar arasında karşılıklı suçlamaları beraberinde getirdi.

Talip Geylan'ın FETÖ yöntemleriyle paralel yönetim toplantıları yapıldığı yönündeki paylaşımının ardından Eğitim-Bir-Sen Gene Başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa Geylan'a "Hain misin, müfteri mi"  sözleriyle eleştirmiş ve Geylan'ın paylaşımlarıyla neyi kastettiğini açıklamasını istemişti.

Talip Geylan'ın açıklamasına bir tepki de Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman'dan geldi. Tahterevallinin sağına ve soluna konumlandırılmış sendikalar gençlerimize Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerini seçmeleri için MEB ve STK’lar tarafından yapılan tanıtım ve teşviklerden rahatsız olduklarını söyleyen Karaman,"15 Temmuz’da şehitler vermiş STK’ları Peygamberimizin Hayatı Dersini seçin çağrısı yaptılar diye suçlamaktan utanmıyor."ifadelerini kullandı.

 

Karaman kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tahterevallinin sağına ve soluna konumlandırılmış sendikalar gençlerimize Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerini seçmeleri için MEB ve STK’lar tarafından yapılan tanıtım ve teşviklerden rahatsız olup aynı telden söylenmeye başlamışlar.

Birbirlerini sıra ile yukarı kaldırıp aşağıya indiren tahterevalli düzeninin sendikaları @EgitimBirSen’e bu tahterevalli düzenini ortadan kaldırdığı, oyunlarını ifşa ettiği için çok kızıyorlar.

Aybüke ve Necmettin öğretmenleri hayatlarının baharında alçakça katleden PKK’ya terör örgütü dahi diyemeyen tahterevallinin solundaki sendika bu milleti kardeş eyleyen,bir arada tutan dinimizin ve peygamberimizin öğretilmesine karşı çıkıp bu eğitimin engellenmesi çağrısı yapıyor.

15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki paylaşımlarını silen, darbe aleyhine ancak darbe bastırıldıktan sonra paylaşım yapabilen tahterevallinin sağındaki sendika 15 Temmuz’da şehitler vermiş STK’ları Peygamberimizin Hayatı Dersini seçin çağrısı yaptılar diye suçlamaktan utanmıyor.

 

 

SENDİKA HABERLERİ (NET)

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Muallim
Tanıtım ve teşvik ile hiçkimsenin problemi yok. Sorun dayatma yapılmasında, sorun zorlama olmasında. Dünya görüşleri farklı olan iki ayrı sendika aynı şeyi söylüyorsa buna sadece aklın yolu bir denir.
SON EKLENEN HABERLER