SON EKLENENLER

EMEKLİ OLAMAYANLAR DİKKAT

Devlet 1,500 TL aylık ödeme yapacak!
25 Haziran 2020 09:19

Emekli olmak vatandaşlar için 1500 TL ödeme fırsatı geliyor! Nüfus cüzdanıyla başvuru yapan bireyler için devlet tarafından 1500 TL ödeme yapılacak. 2020 yılında emekli olamayan vatandaşlar 1500 TL ödeme hakkına nasıl sahip olabilir?

Emekli olmak vatandaşlar için 1500 TL ödeme fırsatı geliyor! Nüfus cüzdanıyla başvuru yapan bireyler için devlet tarafından 1500 TL ödeme yapılacak. 2020 yılında emekli olamayan vatandaşlar 1500 TL ödeme hakkına nasıl sahip olabilir? Nüfus cüzdanlarıyla birlikte başvuru yapan emekli olamayan vatandaşlar için verilen 1500 TL ödemenin detayları nedir? İşte detaylar…

EMEKLİ OLMAYAN VATANDAŞLARA MÜJDE! 1500 TL ÖDEME ALINABİLECEK

Yıllar boyunca çalışarak yaşlık dönemini rahat geçirmek isteyen vatandaşlar için Emeklilik fırsatı doğuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olmak isteyen bireyler yaş şartı ve prim gün sayıları için gün sayıyor. Çalışmadan emekli olmak isteyen vatandaşlar öncelikle isteğe bağlı olmak üzere her ay 750,44 TL olmak üzere 25 yıl boyunca prim ödeyerek 225 bin TL’yi gözden çıkararak ödeme yapması gerekiyor. 

Hiç çalışmamış SSK, BAĞKUR ya da Emekli Sandığı primi bulunmayan ya da emeklilik için yeterli primi olmayan vatandaşlar için SGK tarafından müjdeli haber geldi. Artık çok rahat bir şekilde gelir elde edebileceksiniz. 65 yaşına gelen erkek ya da kadın fark etmeksizin 3 ayda bir kere 1500 TL ödeme alma hakkına sahip olabilecek. Pek çok vatandaşımız tarafından nasıl gelir sahibi olunacağı araştırılıyor.

NÜFUS CÜZDANI İLE BAŞVURUNUZU GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİYOR

Devletin karşılıksız yardımlarından faydalanmak isteyen bireyler için olağanüstü fırsat geliyor. Resmi ikametgah adresinizin bulunduğu il ya da ilçede ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dilekçeleriniz yazarak ve T.C. Kimlik numarası içeren nüfus cüzdanınız ile başvuru yapma fırsatını bulabilirsiniz.

1- Türk vatandaşı olmanız ve 65 yaşını doldurup doldurmadığınız

2- Kendiniz ve eşiniz dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen ortalama aylık geliriniz, (Asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden) 801 TL'den az ise, 1. yaş aylığı bağlanacaktır.
Günümüzde 3 ayda bir olmak üzere toplu para alan bireyler için Torba kanunu doğrultusunda 1500 TL fırsatına sahip olabilirsiniz. Böylelikle Nüfus cüzdanınız ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru işlemleriniz için gerekli olan işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ OLARAK FAYDALANAILABİLECEK

Torba kanunun da belirtilen hususlar doğrultusunda Devlet tarafından 65 yaşını doldurmuş vatandaşlar günümüzde SGK primi dahi ödemeden her 3 ayda bir olmak üzere toplu olarak 1500 TL ödeme alma hakkına sahip olabilirsiniz. 3 ayda bir toplu olarak alacağınız 1500 TL’nin yanı sıra Sağlık hizmetlerinden de ücretsiz faydalanma olanağına sahip olabilirsiniz. GSS primi yatırma şartınız bulunmadan böylelikle sağlık hizmetlerinden de faydalanma olasılığınız bulunmaktadır. Sizler de eğer SGK prim gününüz bulunmuyor ya da belli şartlara uyum sağlamadığınız için emekli olamıyorsanız kesinlikle Sosyal Güvenlik Kurumunuza başvuru yaparak 3 ayda 1 kere 1500 TL alma fırsatını yakalayın.

KAMU HABER MERKEZİ

ASGARİ ÜCRETLİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER